2008

Nivå

  • Arkitekt:Pernilla Öfvergård
  • Arkitektkontor:Pernilla Öfvergård AB
  • Byggherre:Pernilla Öfvergård AB
  • Ort:Stockholm
  • Byggår:2006
  • Färg/kulör:Falu Svartfärg
  • Foto:Pernilla Öfvergård

Arkitektens kommentarer

”Nivå” Stugan är byggd i norrläge mot en öppen fjärd den är utsatt för väder och vind. I och med sin placering passar färgen extra fint då stugan nästan försvinner helt in i berget. Planlösningen går omlott i en uppåtgående spiralform, vilket ger kompakt boende med de 30 kvm utnyttjade optimalt. Entréplanet består av ett parallellkök som samtidigt utgör hall, med lägt i tak. När man kommit igenom köket finns en matplats med enorm takhöjd och en fantastisk utsikt mot norr. Ett övre våningsplan är placerat med lätt förskjutning i höjd- och längd- leds. Här finns en torr toa (med underliggande septitank) och en klädkammare längst bort i kortändan mot söder, båda med skjutdörrar. En säng ovanpå köket är infälld i en träram så att fotändan på sängen kan användas som skrivbord. Denna enhet är utdragbar, in i rummet som rymmer en soffa och ett bord. Här finns en dubbel glasdörr ut mot vattnet.

Alla nominerade:

Inga bidrag här än...

Tack för din röst!

{{confirmSuccessMsg}}

Hoppsan!

{{confirmFailMsg}}
Stäng