2008

Villa JT

  • Arkitekt:Henric Benesch
  • Arkitektkontor:Hulting Arkitekter AB
  • Byggherre:Martin Johansson, Lisa Ternström
  • Ort:Vallda
  • Byggår:2006
  • Färg/kulör:Svart
  • Foto:Daniel Grizelj
0

Arkitektens kommentarer

VILLA JT Mellan havet och tomten, som ligger längs en bergssida, utbreder sig en strandhed. Förutsättningar som lockat det bästa ur alla inblandade. Tidigare låg här en sommarstuga utan vilket ett nytt bygglov inte hade varit möjligt. Enkelhet, Beständighet, Helhet/Integration och Funktionalitet var nyckelord i beställarnas projektbeskrivning. Utgångspunkten för byggnaden är en tänkt vandring ned längs med bergssidan. Den svartmålade byggnadskroppen är vinklad, inskjuten i berget och lätt vriden i förhållande till utsikten. Vardagsrum, matsal, kök och bibliotek ligger i öppet samband på tre nivåer med 36 cm skillnad med bergssidan och utsikten som fond. Vinklarna förlänger rummen utomhus och tar tillvara de olika väderstrecken. Vridningen ger även sovrummen havsutsikt. Köket är centralt placerat med utsikt över entrén såväl som bergssidan och havet. Under byggnadens övre flygel är ett garage insprängt. Konstruktionen består av en platta på mark samt träregelstomme med en takstol i Kerto. Taket är klätt i i svart tjärpapp. Även fönstren är svartmålade med vitmålad insida i sov- och badrum. Golvet i hall, kök och badrum är i skiffer, övriga rum är i oljad alm. Henric Benesch Göteborg 080222

Rösta fram dina favoriter

Inga bidrag här än...

Tack för din röst!

{{confirmSuccessMsg}}

Hoppsan!

{{confirmFailMsg}}
Stäng