2014

Villa Wallin

  • Arkitekt:Erik Andersson
  • Arkitektkontor:Erik Andersson Arkitektbyrå AB
  • Byggherre:Mats Wallin Petra Ryrberg
  • Ort:Stockholm
  • Byggår:2011
  • Färg/kulör:Falu Rödfärg Svart
  • Foto:Åke E:son Lindman
0

Hos de som följer solen

Utgångspunkten för Villa Wallin var att skapa en geometriskt enkel volym i proportionerna 1:3. Villan är sex meter djup och 18 meter lång samt sex meter hög. Alla fönsterpartier är kvadratiska 2100 x 2100 millimeter. Runt villan finns en terrass som gör att man kan följa solens förflyttning och maximera utelivet. I terrassen är en vedeldad rostfri pool i samma storlek som fönsterpartierna inbyggd och placerad utanför bastufönstret. Den stora öppningen genom huset gör att man även från husets baksida kan se utsikten över vattnet där Finlandsbåtarna passerar. Fasaden består av fjällpanel som är målad i svart Falu Rödfärg och taket är klätt med svart papp. Interiören är enkel med vitmålade gipsväggar och ett vitmålat trägolv. Huset har fönsteröppningar i alla fyra väderstreck och det två våningar höga badrummet har ljusinsläpp från taket.

Rösta fram dina favoriter

Inga bidrag här än...

Tack för din röst!

{{confirmSuccessMsg}}

Hoppsan!

{{confirmFailMsg}}
Stäng