Anmälan till

Rödfärgspriset 2024

Anmäl ditt bidrag till 2024 års Rödfärgspris

Om anmälan

För att delta i Rödfärgspriset behöver du skicka in ritningar och åtminstone tre högkvalitativa färgfotografier. Se till att bilderna är i A4-format i 300 dpi (dvs 2480 x 3508 px). Dessa fotografier kommer att användas i samband med material om Rödfärgspriset.

Vänligen inkludera information om objektets namn, byggår och plats, samt namnet på arkitekten, arkitektkontoret och byggherren. Vi ber er även bifoga en text på omkring 250-300 ord som beskriver objektet, samt bakgrunden och visionen bakom uppförandet.

Tack för ditt engagemang i Rödfärgspriset, vi ser fram emot att få ta del av ditt projekt.

Upplägget

Under tiden 15 januari 2024 till 31 mars 2024 har arkitekter möjlighet att lämna sina tävlingsbidrag via anmälningssidan.

Nomineringarna är klara omkring den 15 maj och offentliggörs genom pressmeddelande och presentation här på Rödfärgsprisets hemsida.

Juryns arbete fortsätter med besök hos samtliga nominerade för att sedan utse en slutlig vinnare som offentliggörs vid en prisutdelning den 14 november 2024 i Stockholm.

Kriterier

Tävlingen bedömer byggnader som uppförts i Sverige och belönar ”nyskapande modern arkitektur där Falu Rödfärg, eller annan slamfärg, haft en framträdande roll för helheten”.

Ca 250-300 ord som beskriver objektet, samt bakgrunden och visionen bakom uppförandet.
Det går att välja och bifoga flera filer samtidigt. Bilderna kan komma att användas i Rödfärgsprisets kommunikation.
Om du inte kan bifoga alla filer ovan så är det möjligt att länka till fler filer här.