Tävlingsvillkor

Du som är med och tävlar i Rödfärgspriset godkänner härmed att ditt bidrag och dina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med Falu Rödfärgs policy för personuppgifter som följer den nya dataskyddsförodningen som trädde i kraft den 25 maj 2018.

Genom att du skickar in ditt bidrag i tävlingen medger du också att Falu Rödfärg får använda materialet inom sin verksamhet; på Falu Rödfärgs sociala medier på falurodfarg.com samt rodfargspriset.se.

Under tiden 15 januari 2024 till 31 mars 2024 har arkitekter möjlighet att lämna sina tävlingsbidrag via anmälningssidan. Nomineringarna är klara omkring den 15 maj och offentliggörs genom pressmeddelande och presentation här på Rödfärgsprisets hemsida. Juryns arbete fortsätter med besök hos samtliga nominerade för att sedan utse en slutlig vinnare som offentliggörs vid en prisutdelning under hösten 2024. Juryns beslut går ej att överklaga.

Tävlingen bedömer byggnader uppförda i Sverige under de senaste fem åren och belönar nyskapande modern arkitektur där användningen av Falu Rödfärg, eller andra typer av slamfärg, har haft en framträdande roll för helheten.

Vinnare av Publikpriset utses av allmänheten och det bidrag som har fått flest röster när tävlingsomgången är över står som ensam vinnare. Vinnaren kan inte överklagas eftersom det är baserat på antal inkomna röster. Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter. Falu Rödfärg tar inte ansvar för konsekvenserna av att tävlingsbidrag försvunnit, sänts fel eller blivit för sent levererat, inte heller ansvar för eventuella tekniska svårigheter eller problem som kan påverka endera anmälan eller slutresultatet.

Falu Rödfärg förbehåller sig rätten att utesluta eller att ta bort bidrag ur tävlingen utan att meddela den tävlande om Falu Rödfärg bedömer att den tävlande har fuskat eller om bidraget bedöms varit olagligt, stötande eller på annat sätt etiskt eller moraliskt opassande. Falu Rödfärg kan när som helst under processen också plocka bort bidrag som inte uppfyller tävlingskriterierna eller på annat sätt inte platsar i tävlingen Rödfärgspriset.
Om ditt bidrag inte är komplett eller saknar personuppgifter vid anmälans slutdatum, 31 mars, kommer du inte att kunna delta.