Villa Cecilia

[vc_row][vc_column width=”5/12″][ComponentHeading heading=”Ute och samtidigt inne” size=”heading-4″][vc_column_text]Byggnaden var i första hand tänkt som ett sommarhus, men har nu blivit ett åretruntboende. Trä var ett givet materialval för att bygga ett hus i björkskogen. Träfasader tillsammans med stora glaspartier som speglar trädkronorna, och samtidigt ger en oförmedlad övergång mellan ute och inne har varit en bärande gestaltningsidé.

Ett stort generöst trädäck är ett viktigt inslag, där byggherrens familj och vänner kan umgås. Beställaren önskade en särskild huskropp som ”sovhus” för gäster.

I huvudbyggnaden ville byggherren ha ett eget sovrum, vardagsrum, kök och arbetsrum. Takutsprånget skjuter ut mot söder och väster så att övrig solavskärmning inte är nödvändig sommartid, men släpper in den låga solvinkeln vintertid. Byggnaden är helt utförd i trä med torpargrund och blindbotten. De höga fönster- och dörrpartierna är utförda i trä. Exteriört är panelen målad i Falu Rödfärg Svart.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”7/12″][ComponentHeading heading=”5 snabba med arkitekten Jürgen Wahlström” tag=”h3″ size=”heading-5″][ComponentHeading heading=”Vilka tre ord förknippar ni med Falu Rödfärg?” tag=”h6″][vc_column_text]

– Skönhet, Beständighet, och Tradition

[/vc_column_text][ComponentHeading heading=”Vilka tankar ledde fram till beslutet att välja Falu Rödfärg till Villa Cecilia?” tag=”h6″][vc_column_text]

– Att skapa en villa med vackra och beständiga material.

[/vc_column_text][ComponentHeading heading=”Vilken betydelse har Falu Rödfärg haft för helhetsintrycket för Villa Cecilia?” tag=”h6″][vc_column_text]

– Falu Rödfärg bidrar till att skapa ett gediget helhetsintryck av villan

[/vc_column_text][ComponentHeading heading=”Vad anser du att traditionell slamfärg tillför till modern design?” tag=”h6″][vc_column_text]

– Ett Naturligt och Traditionellt material för ett Hållbart Byggande.

[/vc_column_text][ComponentHeading heading=”På vilket sätt påverkar husets utsida människorna på insidan?” tag=”h6″][vc_column_text]- Husets utsida skapar trygghet för människorna på insidan[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_table]J%C3%BCrgen%20Wahlstr%C3%B6m,|%C3%85lder%3A,62%20%C3%A5r|Bostadsort%3A,G%C3%B6teborg|Bostadstyp%3A,Villa|Intressen%3A,Arkitektur%20och%20Konst%2C%20Segling%2C%20Skid%C3%A5kning%20och%20Tennis|Favoritf%C3%A4rg%3A,Alla%20d%C3%A4r%20de%20passar%20in%20i%20sammanhanget[/vc_table][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Arkitektens kommentar

Arkitekt

Jürgen Wahlström

Arkitektkontor

Wahlström & Steijner Arkitekter AB

Byggherre

Cecilia Nilsson

Ort

Styrsö Göteborg

Byggår

2008

Färg/kulör

Falu Rödfärg Svart

Foto

Krister Engström

Ritningar

Bidrag 2016

Bodby i ytterskärgården

Margen Wigow arkitektkontor AB

BRF Edsgatans Gård

Black Comb Peak

Hus ÅJ

Landström arkitekter AB

Kyrksjöbacken

Lowén Widman Arkitekter

Röda huset Älvsala

Hidemark & Stintzing Arkitekter AB

Semcon

Semrén & Månsson

Sommarhus T

Krupinski/Krupinska Arkitekter

Sticklinge förskola

AIX arkitekter

Swedish Mountain House

Richardsdotter Callermo Arkitekter

Uppgrenna naturhus

Tailor Made arkitekter i samarbete med Greenhouse Living

Vasamuseet

Månsson Dahlbäck Arkitektkontor AB

Villa Cecilia

Wahlström & Steijner Arkitekter AB

Villa Torsby

Max Holst Arkitektkontor

Villa VY

Vy arkitekter